Facebook Linkedin Youtube Instagram

1. Koliko dugo MOL posluje u Srbiji?

Na tržištu Srbije smo prisutni od 2003. godine, a prva servisna stanica je otvorena 2005. godine. Naša mreža se modernizovala i širila tako da se danas servisne stanice MOL Serbia nalaze u svim većim gradovima i duž najznačajnijih saobraćajnica. Od 2008. godine, naše servisne stanice su usklađene sa najnovijim međunarodnim standardima dizajna MOL Grupe. Došlo je i do promene unutar servisnih stanica pa su prodavnice modernizovane, a proizvodi izloženi tako da kupovina bude jednostavnija i lakša. Inovacije su se proširile čak i na sistem rasvete koji je zasnovan na savremenoj tehnologiji koji doprinosi uštedi električne energije odnosno našem doprinosu energetski efikasnom poslovanju.

2. Gde se nalaze MOL servisne stanice?

Kompanija MOL Serbia ima 71 servisnu stanicu.
Više informacija na sledećim linkovima:

3. Zašto se MOL Serbia stanice razlikuju jedna od druge?

Prisutna u više od 30 zemalja, MOL grupa kojoj pripada i MOL Serbia, ima različite tipove servisnih stanica. Jedan tip stanica otvaramo u urbanim područjima kao što su Beograd, Subotica, Niš, a one na graničnim prelazima i autoputevima su prilagođene upravo kupcima koji su najčešće na putu.

Zajedničko im je da su okrenute potrošačima, u skladu sa MOL standardima, što podrazumeva i non-stop radno vreme. Proizvodi najboljeg MOL kvaliteta dostupni su na svim stanicama, i to je naša prednost.

4. Šta je tačno Fresh Corner i šta sve nudi?

Od 2015. godine krećemo sa inovativnom strategijom u segmentu negoriva, uvodeći koncept Fresh Corner u okviru MOL servisnih stanica. Fresh Corner je regionalni koncept koji podrazumeva ponudu proizvoda vrhunskog kvaliteta iz domena kafe, sveže hrane, bilo da je reč o sendvičima ili kuvanim jelima, ali i ostalih proizvoda u segmentu prodavnice. Ponuda Fresh Corner-a je kupcima dostupna u novom, savremenom ambijentu naših stanica, prateći trendove i potrebe samih kupaca.

Na nivou MOL Grupe imamo ih više od 1000, a ono što je važno je da je kvalitet svuda isti, a ponude su prilagođene posebnom ukusu svake zemlje: svaka zemlja ima specijalnu ponudu prilagođenu lokalnim ukusima kao i ljudima koji su na putu i žele probati neke lokalne poslastice. U Fresh Cornerima može se pronaći kafa visokog kvaliteta, sendviči, kolači i hrskava peciva.

Neke od MOL servisnih stanica na autoputu, Horgoš i Batrovci, potpuno su pet-friendly, dok Fresh Corner objekti u gradu obezbeđuju posude za hranu i vodu kako bi ljubimci uživali u poseti koliko i njihovi vlasnici. Fresh Corner nudi i besplatan brz Internet, ali i punjače na kojima možete dopuniti vaš mobilni telefon.

5. Koje MOL Serbia servisne stanice imaju Fresh Corner?

MOL Serbia stanice koje imaju Fresh Corner su: Horgoš 1, Horgoš 2, Pančevo, Pančevački put, Kraljevo, Obrenovac, Medaković, Mirijevo, Južni Bulevar, Braće Jerković, Batrovci 1, Batrovci 2, Subotica 1, Subotica 2, Rumenka 1, Rumenka 2, Krnjača, Aranđelovac, Valjevo, Mojsinje, Šabac 1, Šabac 2, Niš, Požega, Nova Pazova, Kragujevac 1, Kragujevac 2, Novi Sad, Novi Sad – Piramida, Bačka Palanka, Leskovac, Markovac, Jagodina, Preševo.

Više informacija na sledećim linkovima:

6. Koja goriva nudi MOL Serbia i odakle ona stižu?

Od 2013. godine predstavili smo aditivirana premijum dizel i benzinska goriva pod nazivom EVO PLUS i omogućili vozačima da koriste goriva koja povećavaju performanse motora, ali i smanjuju emisiju štetnih gasova u okruženju. Gorivo kojim snadbevamo naše servisne stanice u Srbiji dolazi iz rafinerija MOL Grupe, koja svojim imenom i tradicijom garantuje kvalitet koji ispunjava evropske standarde.

Ponosni smo na EVO Plus premijum goriva – EVO 95 plus i EVO D plus, kao i EVO 95 i EVO D koji sprečavaju nastanak naslaga i štite motore sa unutrašnjim sagorevanjem od korozije. Prema rezultatima sprovedenih testova, efekat na starim PFI motorima je čak 55% otklonjenih naslaga u motornim ventilima, gde se naslage pojavljuju uglavnom zbog unetog goriva. Sprečavanje taloženja znači manje kvarova na motoru izazvanih naslagama, a zahvaljujući čistim diznama, u motor ulazi optimalna količina goriva, što osigurava njegov stabilan rad.

Testovi na motorima rađeni su prema industrijskim standardima, sa različitim gorivima i na različitim tipovima motora a efekat čišćenja nakon korišćenja MOL EVO goriva bio je sledeći:

 • EVO benzin: 55% naslaga otklonjeno na starim PFI motorima, gde se naslage u motornim ventilima pojavljuju uglavnom zbog unetog goriva, 31% naslaga otklonjeno je na novijim GDI motorima, gde injektori mogu biti oštećeni zbog naslaga koje su nastale od goriva
 • EVO dizel: 58% naslaga otklonjeno na novijim Turbo-pogonskim, common rail dizel motorima sa direktnim ubrizgavanjem, injektori mogu biti oštećeni zbog naslaga koje su nastale od goriva.

7. Šta sve podrazumeva MOL PLUS KLUB program lojanosti?

MOL PLUS KLUB kartica lojalnosti je kartica sa kojom možete da prikupljate poene prilikom svake kupovine na MOL servisnim stanicama, dok prikupljene poene možete koristiti u zamenu za gorivo, proizvode i usluge iz asortimana MOL Serbia čime se ostvaruje ušteda prilikom narednih kupovina, jer se račun za gorivo, proizvode ili usluge može umanjiti ili u potpunosti platiti prikupljenim poenima. Vrednost poena prilikom korišćenja u zamenu za gorivo, druge proizvode i usluge iznosi 1 poen – 1 RSD.

Više informacija na https://www.molplusklub.rs/.

8. Da li istu MOL PLUS KLUB karticu lojalnosti može da koristi cela porodica?

Loyalty karticu može koristiti cela porodica, dovoljno je da jedan član postane deo MOL PLUS KLUB programa. Kartica se može koristiti odmah po preuzimanju za prikupljanje poena prilikom kupovine goriva i ostalih proizvoda ili usluga iz asortimana MOL Serbia. Kako biste postali deo MOL PLUS KLUB programa preuzmite Vašu karticu na nekoj od MOL Serbia servisnih stanica koje imaju istaknut znak MOL PLUS KLUB. Pristupnicu za registraciju kartice možete popuniti na stanici na kojoj preuzimate karticu, možete je poneti, popuniti i predati prilikom sledeće posete nekoj od MOL servisnih stanica. Registraciju možete izvršiti i putem sajta https://www.molplusklub.rs/.

9. Šta sve možete naći od proizvoda, pored goriva, na MOL servisnim stanicama?

Osim goriva vrhunskog kvaliteta i izuzetne usluge, MOL servisne stanice potrošačima nude motorna ulja, tečnost za brisače, antifriz i AdBlue, kao i niz drugih proizvoda koji Vam mogu biti od koristi na putu.

MOL Serbia asortiman u svojoj ponudi izdvaja i svežu kafu, kolače i hrskava peciva. Zaposleni na MOL servisnim stanicama mogu u svakom trenutku kupcima dati adekvatan savet kako da odaberu pravi proizvod koje će produžiti životni vek njihovog automobila.

10. Na kojim stanicama mogu da se kupe vinjete?

 • Horgoš (Auto-put E-75)
 • Subotica 1 (Jovana Mikića bb)
 • Subotica 2 (Senćanski put 142)
 • Novi Sad 1 (Futoški put 2)
 • Braće Jerković (Braće Jerković 110A)
 • Rumenka 1 (Auto-put E-75, Novi Sad)
 • Jagodina (Auto-put E-75)
 • Beograd Surčin (Železnička 89b)
 • Beograd Južni bulevar (Južni bulevar 87)
 • Beograd Višnjica (Višnjička 51)
 • Novi Sad (Hadži Ruvimova 1)
 • Kragujevac (Vladimira Rolovića 3)
 • Šabac (Hajduk Veljkova 2)
 • Niš, 12. februar bb KP55/2 KO Crveni krst
 • Odžaci, Somborski put bb

Napomena: Na stanici Subotica 2 nije moguće kupiti mađarske vinjete za kamione.

11. Na kojim stanicama mogu da dopune uredjaje za elektronsku naplatu putarine?

Ime Stanice Grad Adresa
Batrovci 2 Batrovci Venecija 4
Braće Jerković Beograd  Braće Jerković 110A 
Horgoš 2 Horgoš  Auto-put E-75 
Jagodina Jagodina  Ribarski put 35 
Juzni Bulevar Beograd  Južni Bulevar 87 
Kragujevac Kragujevac  Vladimira Rolovića 3 
Markovac Markovac  Auto-put E-75 
Medaković Beograd  Vojislava Ilića 100/A 
Novi Sad 1 Novi Sad  Futoški put 2 
Novi Sad 2 (Piramida) Novi Sad  Hadzi Ruvimova 1 
Požega Pozega  Ariljska rampa bb 
Preševo Preševo  Auto-put E-75 
Rumenka 1 Rumenka  Atar 40, Auto-put E-75 
Subotica 1 Subotica  Jovana Mikića bb 
Subotica 2 Subotica  Senćanski put 142 
Šabac 1 Šabac  Hajduk Veljkova 2 
Surčin Surčin  Železnička 89b 
Kruševac 2 Kruševac  Savska 1a 
Mojsinje Mojsinje Mojsinje bb 
Sremska Mitrovica Sremska Mitrovica Miloša Obilića 143a
Leskovac Leskovac Kralja Petra Prvog 13 

Napomena: Cena ENP uređaja je 2.022 RSD. Dopuna se vrši na navedenim stanicama i ENP uređaj mora fizički da bude na stanici. Nije moguće dopuniti ako ENP uređaj nije tu.

Prilikom dopune, dobićete račun koji glasi da je izdavalac Putevi Srbije.

Prilikom dopune, kupci dobijaju propadajući rabat po ENP uređaju:

 • 0-10,000 RSD        0%
 • 10,001-25,000       4%
 • 25,001-50,000       6%
 • 50,001-100,000     8%
 • 100,001+             10%

12. Koja motorna ulja imamo u ponudi i gde se mogu kupiti MOL motorna ulja?

Više informacija o MOL motornim uljima koje možete kupiti na MOL Serbia servisnim stanicama možete naći na: https://molserbia.rs/sr/ulja-maziva-i-autohemija/

13. Na kojim stanicama MOL Serbia možemo kupiti TNG?

Naziv stanice Adresa stanice Grad
Pančevački put Pančevački put 64b Beograd
Mirijevo Gradište 46, Mirijevo Beograd
Subotica Jovana Mikića bb Subotica
Subotica 2 Senćanski put bb Subotica
Niš 12. februar bb KP55/2 KO Crveni krst Niš
Horgoš 1 - leva Auto-put E-75 GP Horgoš
Jagodina Auto-put E-75 Jagodina
Rumenka 1 - desna Auto-put E-75, Novi Sad Rumenka
Rumenka 2 - leva Auto-put E-75, Novi Sad Rumenka
Novi Sad Venizelosa 13 Novi Sad
Novi Sad 2 Hadzi Ruvimova 1 Novi Sad
Kruševac Kneza Miloša 2 Kruševac
Kruševac 2 Savska 1a Kruševac
Kraljevo Dositejeva 272a Kraljevo
Kragujevac Vladimira Rolovića 3 Kragujevac
Kragujevac 2 Stojana Protica 60 Kragujevac
Odžaci Somborski put bb Odžaci
Knjaževac Knjaza Miloša bb Knjaževac
Sremska Mitrovica Miloša Obilića 143a Sremska Mitrovica
Pančevo Vojvode Šupljikca bb Pančevo
Obrenovac Vojvode Mišića 36b Obrenovac
Šabac 1 Hajduk Veljkova 2 Šabac
Šabac 2 Janka Veselinovića 70 Sabac
Novi Sad Futoski put 2 Beograd
Mojsinje Mojsinje bb Mojsinje
Požega Ariljska rampa bb Požega
Preševo Autoput E 75, GP Preševo GP Preševo
Crvenka Maršala Tita 1/a Crvenka
Loznica Kneza Milosa 17 Loznica
Valjevo Suvoborska bb Valjevo
Arandjelovac Ilije Garasanina 86 Arandjelovac
Južni Bulevar Južni bulevar 87 Beograd
Nova Pazova Cara Dusana bb Nova Pazova
Bačka Palanka Novosadski Put 27 Bačka Palanka
Leskovac Kralja Petra Prvog 13 Leskovac
Ivanjica Bukovica bb Ivanjica
Arilje Raškova Bara 102 Arilje
Bečej Gradištanski put bb Bečej
Vrčin Autoput E-75 Beograd-Niš Vrčin
Zrenjanin Novosadski put bb Zrenjanin
Kać Zrenjaninski put 165 Kać
Veternik Novosadski put bb Veternik
Svilajnac Kneza Miloša br.112 Svilajnac
Stari Banovci Milenka Pevca bb Stari Banovci
Užice Miloša Obrenovića 28A Užice
Ub Petrol Svete Popovića br. 2 Ub
Nova Varoš Magistralni put bb Nova Varoš
Mladenovac Braće Badžak 1a Mladenovac
Salakovac Salakovac bb Salakovac
Smederevo Šalinačka 51 Smederevo
Novo Selo Novo Selo 1080 Novo Selo
Jarak Magistralni put M21 bb Jarak
Požarevac Djure Djakovića bb Požarevac
Aleksandrovac Vitkovo bb Aleksandrovac

Više informacija o adresama stanica na sledećim linkovima:

×