Facebook Linkedin Youtube

Besplatno savetovanje o postavljanju dečijih sedišta na MOL servisnim stanicama

Kompanija MOL Serbia pokrenula je društveno – odgovornu kampanju „Igra je za decu – dečiji život nije igra” u okviru koje će na svojim servisnim stanicama obezbediti besplatno savetovanje o pravilnom postavljanju dečijih auto sedišta i pravilnom vezivanju dece u njima. Svi posetioci MOL Serbia servisnih stanica biće u prilici da dobiju pomoć od zaposlenih koji su prošli treninge za pravilnu instalaciju dečijih sedišta.

„Kao društveno odgovorna kompanija, MOL Serbia je odlučila da da svoj doprinos povećanju bezbednosti dece u saobraćaju i svim roditeljima vozačima besplatno pomogne da postave autosedišta ali i da provere da li su pravilno instalirali sedišta za decu u svom vozilu. Koliko god nam je važno da svi naši potrošači budu zadovoljni uslugom koju dobiju na stanici, još nam je važnije da bezbedno nastave put”, izjavila je Nataša Vukšić, v.d. direktora MOL Serbia.

U prvoj fazi kampanje, kompanija MOL Serbia obezbedila je besplatno savetovanje za roditelje vozače na 20 stanica širom Srbije. Plan je da u narednom periodu ova usluga bude omogućena na svim servisnim stanicama MOL Serbia. Do kraja godine, timovi MOL zaposlenih će obilaziti veće gradove u Srbiji i na servisnim stanicama biti na raspolaganju vozačima koji žele da provere da li su dečija sedišta u njihovom automobilu pravilno postavljena.

Podaci studije o bezbednosti u saobraćaju pokazuju da se pravilnom upotrebom auto sedišta smanjuje smrtnost dece pri sudarima za preko 50 %, a novorođenčadi čak za oko 70 %. Na taj način se sprečava mogućnost povreda najmlađih a uloga dečijih auto sedišta u svakodnevnom životu roditelja vozača mnogo je više od zakonske obaveze, jer ona imaju zadatak da pruže bezbednost i štite dete u saobraćaju. Dečija sedišta, ukoliko su pravilno postavljena, u slučaju saobraćajne nezgode mogu spasiti dečiji život.

Spisak stanica na kojima je obezbeđeno besplatno savetovanje:

Stanica Adresa stanice
Rumenka 1 Auto-put E-75, Novi Sad
Novi Sad 1 Futoski put 2
Subotica 1 Jovana Mikića bb
Batrovci 1 Kragina bara 4, autoput E-70
Medaković Vojislava Ilića 100
Horgoš 1 Auto-put E-75
Kruševac 2 Savska 1a
Kraljevo Dositejeva 272a
Požega Ariljska rampa bb
Kragujevac 1 Vladimira Rolovića 3
Obrenovac Vojvode Mišića 36b
Aranđelovac Ilije Garasanina 86
Višnjica Višnjička 51
Pančevo Vojvode Šupljikca bb
Šabac 2 Janka Veselinovića 70
Leskovac Kralja Petra Prvog 13
Niš 12. februar bb
Braće Jerković Braće Jerković 110a
Južni Bulevar Južni bulevar 87
Loznica Kneza Milosa 17
×