Facebook Linkedin Youtube Instagram

Beograd, 27. oktobar, 2015. godine - Kompanija MOL Srbija u saradnji sa Srpskim komitetom za bezbednost saobraćaja, a uz podršku opštine Palilula i MUP-a Srbije, u vrtiću „Mali princ“ u Beogradu organizovala je akciju “Svaki korak bezbedan i lak”, u okviru koje je 134 mališana starijeg i predškolskog uzrasta bilo u prilici da stekne neophodna znanja o pravilnom i bezbednom učešću u saobraćaju.

U okviru akcije “Svaki korak bezbedan i lak” stručnjaci iz Komiteta za bezbednost saobraćaja održali su mališanima interaktivno predavanje o bezbednom učešću u saobraćaju i podelili im knjige- „Bezbedno do škole-pravila ponašanja u saobraćaju“, dar kompanije MOL Srbija. Predškolci su pažljivo slušali predavanje, postavljali pitanja i rešavali zadatke o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Nakon teorijskog dela, mališani su u pratnji vaspitača i pripadnika MUP-a Srbije prošetali do raskrsnice u blizini vrtića gde su se direktno upoznali sa pravilnim kretanjem i ponašanjem u saobraćaju.

Generalna direktorka kompanije MOL Srbija Bianca Vasilescu istakla je da je kompanija MOL prepoznala značaj saobraćajnog obrazovanja najmlađih, jer deca, u uzrastu kad se osamostaljuju kao pešaci, predstavljaju jednu od najranjivijih kategorija učesnika u saobraćaju. Tome u prilog govori i podatak da je u saobraćajnim nezgodama u Srbiji, od 2010. do 2014. godine, povređeno 7 783 dece uzrasta do 14 godina. Po statističkim podacima, u oko 50% slučajeva deca stradaju kao pešaci, zatim kao putnici (oko 30%) i vozači rolera i bicikla (oko 15%).

„Osnovni cilj akcije „Svaki korak siguran i lak“ jeste da kroz praktične primere i igru utičemo na svest dece onda kada ona najbrže uče i usvajaju nove navike i znanja. A to je istovremeno i period kada su mališani najranjiviji i najugroženiji učesnici u saobraćaju. Bezbednost dece nije samo obaveza roditelja već i svih društvenih činilaca. Iz tog razloga će MOL Srbija sa velikim zadovoljstvom, u saradnji sa Srpskim komitetom za bezbednost saobraćaja I MUP Srbija nastaviti da kroz akciju „Svaki korak siguran i lak“ edukuje najmlađe o bezbednom učešću u saobraćaju“, izjavila je generalna direktorka kompanije MOL Srbija Bianca Vasilescu.

 
×