Facebook Linkedin Youtube Instagram

Beograd, 10. septembar 2020 - Kompanija MOL Serbia u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije organizuje online edukacije o pravilnoj upotrebi dečijih autosedišta. Ove edukacije predstavljaju nastavak projekta „Igra je za decu, dečiji život nije igra“, koji je namenjen svim roditeljima i budućim roditeljima vozačima.

Prvo online predavanje će biti održano u nedelju, 13.septembra 2020. godine sa početkom u 11:00 časova. Predavanja će se održavati putem Facebook-a live, uživo, jednom mesečno na Facebook stranicama MOL Serbia i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, tek oko 60 % roditelja prevozi svoje dete u odgovarajućem dečijem autosedištu, a više od 90% dečjih autosedišta nije pravilno postavljeno kada se deca prevoze u njima. Obzirom na ove činjenice, jasno je da postoji potreba da se roditeljima ukaže na značaj pravilne upotrebe dečijih autosedišta i bezbednog prevoza dece u vozilima.

Za MOL Serbia, jedan od prioriteta su bezbednost i edukacija kupaca o odgovornoj i sigurnoj vožnji. U vreme kada razmišljamo o bezbednosti na svakom našem koraku zbog COVIDA-19, važno je da ne zaboravimo na bezbednost u saobraćaju, pre svega na bezbednost najmlađih učesnika. Dečija sedišta, ukoliko su pravilno postavljena, omogućavaju bezbednu vožnju dece, štite ih i u slučaju nezgode mogu spasiti život“, izjavila je Nataša Vukšić, direktor maloprodaje MOL Serbia.

Srećno i bezbrižno detinjstvo je dužnost čitave zajednice. Za roditelje, koji se za ovu najodgovorniju obavezu ne pripremaju unapred, već to životno postaju, to je period pun izazova i brige, da svoje dete zaštite na pravi način. Agencija za bezbednost saobraćaja koordinisanim aktivnostima ovu temu približava roditeljima, i uz svoje partnere pokušavamo da zajednički dođemo do nacionalnog cilja, a to je da deca ne gube živote u saobraćajnim nezgodama u Srbiji“, kaže Jasmina Milošević, v.d. direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

Kompanija MOL i Agencija za bezbednost saobraćaja već drugu godinu zajednički sprovode aktivnosti edukacije roditelja o pravilnoj upotrebi dečijih autosedišta. Kroz online edukacije će svi zainteresovani moći da učestvuju u besplatnim radionicama otvorenog tipa u okviru kojih će se, između ostalog, obrađivati teme kao što su: da li je bezbedniji isofix ili sigurnosni pojas, kako montirati auto-sedište ako je pojas kratak, kako izmeriti ugao od 45 stepeni pod kojim trebamo postaviti tzv. jaje auto-sedište, zašto je bitan suprotan smer postavljanja sedišta, koji su tipovi auto sedišta za decu itd. Cilj edukacije je da roditeljima predstavimo zašto je važno da se dečija autosedišta pravilno koriste i na koji način, da se otklone dileme roditelja i pogrešni stavovi u vezi sa korišćenjem i da im se pruži podrška kako bi bili sigurni da decu prevoze bezbedno u svojim vozilima.

Svaka Facebook live edukacija će obuhvatati zasebnu temu a roditelji će imati mogućnost da tokom predavanja postavljaju dodatna pitanja.

Pozivamo vas da pratite najave termina online predavanja i novosti u vezi sa edukacijama na sledećim stranicama: MOL Serbia ( https://www.facebook.com/mol.srbija ), Agencija za bezbednost saobraćaja ( https://www.facebook.com/ABS.Srbija/ )

×