Facebook Linkedin Youtube

Beograd, 29.09.2017. – Kompanija MOL Serbia donirala je osnovnoj školi “Ratko Mitrović” iz Novog Beograda interaktivnu tablu sa kompletnom opremom, kako bi đaci prvaci imali bolje i modernije uslove za učenje. Podstaknuti akcijom učiteljice ove škole, Tatjane Krsmanović koja je tokom leta kompletno sredila i okrečila njihovu učionicu kako bi svojim prvacima priredila poseban doček, MOL Serbia je odlučila da podrži entuzijazam učiteljice sa željom da njena akcija budem primer drugima.

„Kompanija MOL Serbia se trudi da u okviru svojih društveno-odgovornih aktivnosti uvek pomaže lokalnoj zajednici u kojoj posluje, a pre svega njenim najmlađim pojedincima. Želimo da pružimo podršku tamo gde je ona najpotrebnija, da podstaknemo dobre primere, pa pozovemo i druge kompanije da učine to isto. Jedan od sektora kojem je uvek potrebna podrška jeste obrazovanje. Kako briga o deci predstavlja obavezu svih nas, MOL Serbia će sa zadovoljstvom nastaviti da ulaže u obrazovanje dece i omladine, koja će za koju godinu postati i deo društva nas odraslih“, izjavila je generalna direktorka kompanije MOL Serbia, Bianca Vasilescu.

Nakon upriličene predstave sa mađioničarem za mališane, učiteljica i njene kolege su imale prilike da se upoznaju sa načinom funkcionisanja interaktivne table i na koje sve načine ona može olakšati i poboljšati učenje prvaka, ali i starijih učenika. Direktorka osnovne škole “Ratko Mitrović” Svetlana Radoičić se zahvalila kompaniji MOL Serbia, ali i učiteljici Tatjani Krsmanović čije delo je postalo dobar primer na koji način se možemo pokazati ljubav ne samo prema poslu, već i prema deci koji će jednog dana postati naši sugrađani i dodala: „Kolektiv škole odaje veliku zahvalnost kompaniji MOL za podršku i donaciju koja će im pomoći u daljem obezbeđivanju boljih i modernijih uslova za učenje njihovih đaka.”

Brigom o lokalnoj zajednici u kojoj posluje, MOL Srbija je svojim društveno-odgovornim poslovanjem do sada najviše pomogla najmlađima, i to kroz akcije „Uskršnje farbanje jaja sa decom Svratišta“, „Novogodišnje predstave za decu sa smetnjama u razvoju“, „Bezbednost dece u saobraćaju“ i „Vozači velikog srca“, kao i donacijom pedijatrijskom odeljenju Zemunske bolnice.

O MOL Grupi

MOL Grupa je nezavisna multinacionalna integrisana naftna kompanija sa sedištem u Budimpešti, u Mađarskoj. Posluje u više od 40 zemalja i raspolaže dinamičnim međunarodnim kadrom od 29.000 zaposlenih širom sveta. Istraživačku i proizvodnu delatnost MOL Grupe podupire više od 75 godina iskustva u oblasti eksploatacije nafte i gasa. Proizvodnja se trenutno odvija u 8 zemalja, a istraživački projekti u 13 zemalja. MOL Grupa takođe kontroliše četiri rafinerije i dva petrohemijska postrojenja po sistemu integrisanog upravljanja lancem snabdevanja u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Kompanija poseduje i mrežu od preko 1.7000 servisnih stanica u 11 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope.