Facebook Linkedin Youtube

Beograd, 4. februar 2019 – Od 1. februara kompanija MOL Serbia svoj asortiman obogatila je paletom novih proizvoda petrohemije koja obuhvata polietilene niske (tipoleni) i visoke gustine (tipelini), kao i polipropilene (tippleni), koji dolaze iz pogona MOL Petrochemicals Ltd. u Mađarskoj.  Njihova široka primena se može naći u automobilskoj industriji, proizvodnji različitih proizvoda od plastike, kao i u građevinskoj industriji. 

„MOL Serbia je prepoznata ne samo po gorivu vrhunskog kvaliteta, već kao kompanija koja na tržištu Srbije kupcima nudi paletu proizvoda koja se koristi u industrijskoj proizvodnji. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo prvo skladište MOL Grupe za polimere van teritorije Mađarske iz kojeg će se  snadbevati i zemlje u okruženju. Interesovanje za proizvode petrohemije postoji baš zbog široke primene u proizvodnji i možemo da se pohvalimo da su iz našeg magacina krenule prve isporuke novih proizvoda“, izjavila je Nataša Vukšić, v.d. direktora MOL Serbia.

Polietileni niske gustine (LDPE) na tržištu se plasiraju pod nazivom TIPOLEN. Gustina se kreće u rangu od 920 do 923 kg/m3, a zbog njegovih fizičkih i mehaničkih svojstava koriste se u proizvodnji filmova, folija, cevi, u procesima ubrizgavanja (livenja pod pritiskom), ekstrudiranja i modelovanja duvanjem.

HDPE – polietileni visoke gustine kupcima će biti na raspolaganju pod nazivom TIPELIN. Gustina kod unimodalnih proizvoda je od 934 do 961 kg/m3, dok je gustina bimodalnih u rangu od 948 do 958 kg/m3. Primenu ima u industriji u procesima proizvodnje i modelovanja folija, plastičnih flaša, ekstrudiranja cevi, ubrizgavanja (livenja pod pritiskom) i split film vlakana.

Polipropilene (PP) tržištu nudimo pod nazivom TIPPLEN kao polimere visoke čistoće i konzistentnog kvaliteta. Proizvodni asortiman obuhvata homopolimere, kopolimere, slučajne kopolimere i TPO klase. Oblasti primene su različite - od cevi, ekstrudiranih i livenih ploča i profila, termoformiranja, vlakna, split film pređe, proizvodnje proizvoda za domaćinstvo, do automobilskih delova, flaša, zatvarača itd.

 

O MOL Grupi - MOL Grupa je integrisana, međunarodna naftna i plinska kompanija sa sedištem u Budimpešti. Uz tradiciju dužu od 100 godina, prisutna je u više od 30 zemalja, a njena dinamična međunarodna radna snaga broji 26.000 ljudi. MOL ima više od 80 godina iskustva u području istraživanja i proizvodnje ugljovodonika. Proizvodne aktivnosti trenutno se odvijaju u osam, a istraživačke u 13 zemalja. Unutar integrisanog lanca snabdevanja MOL Grupe posluju četiri rafinerije i dva petrohemijska pogona u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Grupa u vlasništvu ima 2000 benzinskih stanica u devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

Kontakti za medije: Dragana Milačak, m: +381607071046   @:dragana_milacak@eg.rs

                                Jelena Zlatanovic, m: + 381 62 402 799 @:jzlatanovic@molserbia.rs

×