Facebook Linkedin Youtube

Kragujevac, 17. oktobar 2019 – Kompanija MOL Serbia i mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine (National Toll Payment Services plc.) potpisale su sporazum o nastavku saradnje koji će putnicima širom Srbije omogućiti kupovinu mađarskih e-vinjeta i HU-GO e-putarina na dodatnih 10 servisnih stanica MOL Serbia, čime će se ukupan broj prodajnih mesta za mađarsku kompaniju povećati na 15.

Povodom potpisivanja sporazuma o nastavku saradnje, događaj je organizovan na MOL Serbia servisnoj stanici u Kragujevcu, u prisustvu Zoltana Garaija, finansijskog direktora kompanije MOL Serbia i Dr. Tamás Bartala, direktora mađarske Nacionalne službe za naplatu putarine.

 „Sve veći broj potrošača nam ukazuje svoje poverenje, a MOL Serbia je kompanija koja konstantno radi na unapređenju svojih usluga i brine o njihovim potrebama. Proširenjem broja prodajnih mesta želeli smo da im  omogućimo ugodno putovanje u Mađarsku bez potrage za vinjetama. Uz jednostavnu proceduru i u dinarima vozačima su vinjete dostupne na našim stanicama širom Srbije“, izjavio je Zoltan Garai, finansijski direktor MOL Serbia.

Dr. Tamás Bartala izjavio je: „Slično kao u Srbiji, Mađarska ima više komšijskih zemalja čime je postala zemlja tranzita. Upravo zbog toga, naša zemlja je odlučila da poveća svoju internacionalnu aktivnost i usmeri svoj fokus na komfor i specijalne potrebe stranih potrošača. Mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine sprovodi svoje poslovanje na 328 prodajna mesta i upravo je, zahvaljujući saradnji sa MOL Serbia, udvostručila svoju mrežu u Srbiji na 20 jedinica“.

MOL Serbia je prema dosadašnjem sporazumu, svojim potrošačima nudila mogućnost kupovine vinjete na servisnim stanicama u Beogradu – Braće Jerković, na dve servisne stanice u Subotici, i po jedna na Horgošu i u Novom Sadu. Mađarske vinjete biće dostupne na stanicama širom Srbije, između ostalih, na MOL servisnim stanicama u Nišu, Jagodini, Šapcu i Odžacima.

O MOL Grupi

MOL Grupa je integrisana, međunarodna naftna i plinska kompanija sa sedištem u Budimpešti. Uz tradiciju dužu od 100 godina, prisutna je u više od 30 zemalja, a njena dinamična međunarodna radna snaga broji 26.000 ljudi. MOL ima više od 80 godina iskustva u području istraživanja i proizvodnje ugljovodonika. Proizvodne aktivnosti trenutno se odvijaju u osam, a istraživačke u 13 zemalja. Unutar integrisanog lanca snabdevanja MOL Grupe posluju četiri rafinerije i dva petrohemijska pogona u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Grupa u vlasništvu ima 2000 benzinskih stanica u devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

Kontakti za medije:  Adrian Bzik, m: +381607071079   @:adrian_bzik@eg.rs

                                 Jelena Zlatanovic, m: + 381 62 402 799 @:jzlatanovic@molserbia.rs

MOL Serbia i mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine potpisale sporazum o proširenju saradnje

×