Facebook Linkedin Youtube

BUDIMPEŠTA, 18. mart, 2020 - Podružnica MOL Grupe u potpunom vlasništvu MOL Norge AS i partneri otkrili su naftu i gas u priobalnom polju koje se nalazi oko 200 km zapadno od Stavangera u norveškom delu Severnog mora.

Naftna bušotina pod licencom 820S u dozvoljenoj zoni izbušena je na maksimalnoj dubini od 2.652 metara ispod nivoa mora, a nafta i gas su pronađeni u više formacija i uspešno je testirana za 3.463 barela ekvivalenata nafte po danu. Potencijalni otkriveni resursi u glavnoj formaciji su između 12 i 71 miliona barela ekvivalenata nafte i gasa.

Komercijalnost ovog otkrića biće utvrđena naknadno, prateći dodatne tehničke radove.

MOL Norge AS sa 40 odsto investicije je izvršitelj 820S licence u ime partnera Lundin Norway AS (40%), Wintershall Dea Norge AS (10%) and Pandion Energy AS (10%).

MOL Grupa je ušla u Norvešku 2015. godine, sticanjem 100 procentnog vlasništva nad Ithaca Petroleum Norge. Program bušenja započeo je 2018. godine, nakon što je operator postigao spremnost u rekordnom roku bez ikakvih problema u visoko regulisanom okruženju. Istraživački portfolio MOL Grupe u Norveškoj ima za cilj isporuku zamene organskih rezervi za Grupu.

O MOL Grupi
MOL Grupa je integrisana, međunarodna naftna i plinska kompanija sa sedištem u Budimpešti. Uz tradiciju dužu od 100 godina, prisutna je u više od 30 zemalja, a njena dinamična međunarodna radna snaga broji 26.000 ljudi. MOL ima više od 80 godina iskustva u području istraživanja i proizvodnje ugljovodonika. Proizvodne aktivnosti trenutno se odvijaju u osam, a istraživačke u 13 zemalja. Unutar integrisanog lanca snabdevanja MOL Grupe posluju četiri rafinerije i dva petrohemijska pogona u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Grupa u vlasništvu ima 2000 benzinskih stanica u devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

Press kontakt:
@: internationalpress@mol.hu

×