Facebook Linkedin Youtube

U delu aktivnosti koje se odnose na istraživanje i proizvodnju, MOL Grupa namerava da utrostruči proizvodnju tečnih fosilnih goriva na 300.000 boe dnevno, kao i da utrostruči ukupne rezerve nafte i gasa na 900 miliona boe do 2010. godine, a da pri tom zadrži troškove zamene rezervi ispod 6,5 USD/boe.

MOL Grupa ima 70 godina iskustva u istraživanju u Mađarskoj. Zadržali smo vodeću poziciju u zemlji koristeći najproduktivnije dozvole za istraživanje. Iako je većina proizvodnih terena u poodmakloj fazi eksploatacije uspeli smo da, otkrivajući nove rezerve, doprinesemo usporavanju opadanja proizvodnje sa domaćih terena. Sistematski razvoj geoloških modela u Karpatskom basenu omogućuje održavanje vrednosti portfolija. MOL Grupa može da se osloni na svoju potvrđenu stručnost na polju seizmičke sekvencijalne stratigrafije i strukturalne interpretacije.

Danas se ova stručnost MOL Grupe ne primenjuje samo u centralnoj Evropi, već i u tri najznačajnija nalazišta fosilnih tečnih goriva na svetu: u Zajednici Nezavisnih Država, na Bliskom istoku i u severnoj Africi. MOL Grupa nalazi se među najvećim stranim proizvođačima nafte u Rusiji i Pakistanu, a vodi i istraživačke projekte u Kazahstanu, Omanu i Jemenu.

Istraživačke aktivnosti MOL Grupe

×