Facebook Linkedin Youtube

O nama

Ukratko o MOL Grupi

RafinerijaMOL Grupa je integrisana, nezavisna, međunarodna naftna i gasna kompanija , sa sedištem u Budimpešti, Mađarska. Kompanija aktivno posluje u preko 40 zemalja i poseduje dinamičnu radnu snagu od 27,000 ljudi i iskustvo rada u industriji duže od 100 godina. Istražne i proizvodne aktivnosti MOL Grupe zasnovane su na viš od 75 godina iskustva u polju ugljovodonika. Trenutno se proizvodnja obavlja u 8, a istraživanje u 14 zemalja. MOL Grupa poseduje četiri rafinerije i dva petrohemijska postrojenja ,koja pripadaju objedinjenom lancu snabdevanja, u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj, kao i mrežu od preko 2,000 benzinskih pumpi u 11 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope.

Statistika


MOL Lubricants


Više od jednog veka kvaliteta

Vacuum Oil Company R.T.Istorijat kompanije MOL Lubricants počinje 1907. godine kada je fabrika kompanije Vacuum Oil Companz započela sa proizvodnjom u Almásfüzitő, Mađarska. Nakon jednog veka, kompanija je prerasla u o svoju današnju formu - MOL-LUB Ltd., članica MOL Grupe. Više od sto godina iskustva, prvorazredna tehnološka osnova i vredno stručno znanje su zajedno doprineli da asortiman maziva i hemikalija kompanije stalno raste i predstavljaju osnov za regionalno širenje.


Jedan od ključnih aktera u oblasti proizvodnje maziva u regionu Centralne i Istočne Evrope

Danas, kompanija MOL Lubircants predstavlja jednog od ključnih aktera na tržištu proizvodnje maziva u regionu Centralne i Istočne Evrope, kao i vodeću kompaniju za prodaju i distribuciju kvalitetnih, brendiranih automobilskih i industrijskih proizvoda i usluga u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj.

Kompanija MOL Lubricants je prisutna u više od 40 zemalja sa preko 600 proizvoda i nekoliko prvoklasnih usluga. Distribucija je fokusirana na region Centralne i Istočne Evrope, a pre svega na tržišta Mađarske, Slovačke, Češke, Rumunije, Hrvatska i Bosne i Hercegovine. Kompanija takođe izvozi na brojna druga tržišta u regionu i u prekomorske zemlje kao što su Tajvan, Kukova ostrva i Kina. Nakon integrisanja Slovačke nacionalne naftne kompanija, Slovnaft, u MOL Grupu, slovačka proizvodnja maziva je prebačena u fabriku u Almásfüzitő. Zahvaljujući fokusiranoj proizvodnji i uspešnom istraživanju sinergija kompanija MOL Lubricants je u samom vrhu tržišta u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Pored svojih osnovnih tržišta, kompanija je takođe prisutna na tržištima Rusije, Ukrajine, Italije i Srbije.

MOL Lubricants u regionu CIE

mapa

 

Kompanija za maziva sa kompletnim asortimanom usluga

MOL Lubricants nudi najsavremenije kvalitetne proizvode i vrhunske usluge podmazivanja. Njen sveobuhvatan asortiman proizvoda uključuje automobilska i industrijska maziva, masti za podmazivanje, tečnosti za obradu metala, auto hemiju, AdBlue, aditive i druge specijalizovane proizvode. Portfolio proizvoda je u potpunosti u skladu sa najnovijim ACEA i API zahtevima i usvojen je od strane Volkswagen Grupe, Mercedes-Benz, Volvo, Renault, MAN, Scania, Siemens, Bosch-Rexroth, Alstom i Flender.

Proizvodnja maziva, širok asortiman dodatnih usluga i više od 100 godina primenjeno znanja i veština zajedno sačinjavaju kompletan paket ponude kompanije MOL Lubricants. Asortiman usluga obuhvata celokupan spektar zahteva korisnika u vezi sa podmazivanjem. Korisnici dobijaju prvoklasnu uslugu, bez obzira da li se radi o razvoju maziva u skladu sa zahtevima korisnika, visokim nivoom obuke ili savetovanja, održavanjem maziva na terenu, kontroli podmazivanja ili dijagnostici ulja i mašina koje se obavljaju u sopstvenoj laboratoriji, članici Wearcheck međunarodne mreže. Kompanija takođe pruža usluge za privatne proizvođače i uslužno zamešavanje.

Inovacije i tehnička izuzetnost

Stručno znanje kompanije MOL Lubricants u oblasti Istraživanja i razvoja i njen pristup usmeren na korisnike stalno donose nove inovativne proizvode na tržištu, kako bi se zadovoljile potrebe korisnika po pitanju kvaliteta i performansi i izašlo u susret izazovima podmazivanja na savremenom konkurentskom tržištu.

Izuzetno iskusni inženjeri kompanije zaduženi za razvoj proizvoda i tehničke usluge kontinuirano prate aktivnosti vodećih proizvođača vozila i industrijske opreme kako bi osigurali da maziva koja razvijaju budu u skladu sa najnovijim zahtevima. Kroz svakodnevni kontakt sa vodećim kompanijama koje se bave mazivima i hemikalijama, oni dobijaju najsavremenije tehnološke informacije iz prve ruke. Takođe, rad na vrhunskoj i inovativnoj opremi u laboratoriji kompanije omogućava inženjerima da primene najnovije tehnologije istraživanja i razvoja.

×