Facebook Linkedin Youtube

O nama

Ukratko o MOL Grupi

RafinerijaMOL Grupa je integrisana, nezavisna, međunarodna naftna i gasna kompanija , sa sedištem u Budimpešti, Mađarska. Kompanija aktivno posluje u preko 40 zemalja i poseduje dinamičnu radnu snagu od 27,000 ljudi i iskustvo rada u industriji duže od 100 godina. Istražne i proizvodne aktivnosti MOL Grupe zasnovane su na viš od 75 godina iskustva u polju ugljovodonika. Trenutno se proizvodnja obavlja u 8, a istraživanje u 14 zemalja. MOL Grupa poseduje četiri rafinerije i dva petrohemijska postrojenja ,koja pripadaju objedinjenom lancu snabdevanja, u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj, kao i mrežu od preko 2,000 benzinskih pumpi u 11 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope.

Statistika

Statistika


MOL Lubricants


Više od jednog veka kvaliteta

Vacuum Oil Company R.T.Istorijat kompanije MOL Lubricants počinje 1907. godine kada je fabrika kompanije Vacuum Oil Companz započela sa proizvodnjom u Almásfüzitő, Mađarska. Nakon jednog veka, kompanija je prerasla u o svoju današnju formu - MOL-LUB Ltd., članica MOL Grupe. Više od sto godina iskustva, prvorazredna tehnološka osnova i vredno stručno znanje su zajedno doprineli da asortiman maziva i hemikalija kompanije stalno raste i predstavljaju osnov za regionalno širenje.


Jedan od ključnih aktera u oblasti proizvodnje maziva u regionu Centralne i Istočne Evrope

Danas, kompanija MOL Lubircants predstavlja jednog od ključnih aktera na tržištu proizvodnje maziva u regionu Centralne i Istočne Evrope, kao i vodeću kompaniju za prodaju i distribuciju kvalitetnih, brendiranih automobilskih i industrijskih proizvoda i usluga u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj.

Kompanija MOL Lubricants je prisutna u više od 40 zemalja sa preko 600 proizvoda i nekoliko prvoklasnih usluga. Distribucija je fokusirana na region Centralne i Istočne Evrope, a pre svega na tržišta Mađarske, Slovačke, Češke, Rumunije, Hrvatska i Bosne i Hercegovine. Kompanija takođe izvozi na brojna druga tržišta u regionu i u prekomorske zemlje kao što su Tajvan, Kukova ostrva i Kina. Nakon integrisanja Slovačke nacionalne naftne kompanija, Slovnaft, u MOL Grupu, slovačka proizvodnja maziva je prebačena u fabriku u Almásfüzitő. Zahvaljujući fokusiranoj proizvodnji i uspešnom istraživanju sinergija kompanija MOL Lubricants je u samom vrhu tržišta u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Pored svojih osnovnih tržišta, kompanija je takođe prisutna na tržištima Rusije, Ukrajine, Italije i Srbije.

MOL Lubricants u regionu CIE

mapa

 

Kompanija za maziva sa kompletnim asortimanom usluga

MOL Lubricants nudi najsavremenije kvalitetne proizvode i vrhunske usluge podmazivanja. Njen sveobuhvatan asortiman proizvoda uključuje automobilska i industrijska maziva, masti za podmazivanje, tečnosti za obradu metala, auto hemiju, AdBlue, aditive i druge specijalizovane proizvode. Portfolio proizvoda je u potpunosti u skladu sa najnovijim ACEA i API zahtevima i usvojen je od strane Volkswagen Grupe, Mercedes-Benz, Volvo, Renault, MAN, Scania, Siemens, Bosch-Rexroth, Alstom i Flender.

Proizvodnja maziva, širok asortiman dodatnih usluga i više od 100 godina primenjeno znanja i veština zajedno sačinjavaju kompletan paket ponude kompanije MOL Lubricants. Asortiman usluga obuhvata celokupan spektar zahteva korisnika u vezi sa podmazivanjem. Korisnici dobijaju prvoklasnu uslugu, bez obzira da li se radi o razvoju maziva u skladu sa zahtevima korisnika, visokim nivoom obuke ili savetovanja, održavanjem maziva na terenu, kontroli podmazivanja ili dijagnostici ulja i mašina koje se obavljaju u sopstvenoj laboratoriji, članici Wearcheck međunarodne mreže. Kompanija takođe pruža usluge za privatne proizvođače i uslužno zamešavanje.

Inovacije i tehnička izuzetnost

Stručno znanje kompanije MOL Lubricants u oblasti Istraživanja i razvoja i njen pristup usmeren na korisnike stalno donose nove inovativne proizvode na tržištu, kako bi se zadovoljile potrebe korisnika po pitanju kvaliteta i performansi i izašlo u susret izazovima podmazivanja na savremenom konkurentskom tržištu.

Izuzetno iskusni inženjeri kompanije zaduženi za razvoj proizvoda i tehničke usluge kontinuirano prate aktivnosti vodećih proizvođača vozila i industrijske opreme kako bi osigurali da maziva koja razvijaju budu u skladu sa najnovijim zahtevima. Kroz svakodnevni kontakt sa vodećim kompanijama koje se bave mazivima i hemikalijama, oni dobijaju najsavremenije tehnološke informacije iz prve ruke. Takođe, rad na vrhunskoj i inovativnoj opremi u laboratoriji kompanije omogućava inženjerima da primene najnovije tehnologije istraživanja i razvoja.

×