Facebook Linkedin Youtube Instagram

Informacije o ispravnoj i bezbednoj upotrebi MOL kartica.

Pored PIN koda i on-line kontrole kartica za gorivo, takođe možete svojim karticama odrediti različite kategorije autorizacije.
Kartica za gorivo vezana za registarski broj vozila: Korisnik kartice može da toči gorivo isključivo u rezervoar vozila i može da koristi karticu samo ako je registarski broj vozila isti kao broj utisnut na kartici.
Kartica za gorivo na ime: Korisnik kartice može da toči gorivo isključivo u rezervoar vozila. Zaposleni na benzinskoj stanici ima pravo da traži od korisnika kartice ličnu kartu ili drugi dokument za identifikaciju, kako bi utvrdio da se kartica koristi po pravilima MOL-a.
Garage kartica: Korisnik kartice može da toči gorivo isključivo u rezervoar vozila. Oznaka “Garage” na kartici, omogućava korisniku kartice da toči gorivo u bilo koje vozilo.
Barrel kartica: Oznaka “Barrel” na kartici omogućuje korisniku kartice da toči gorivo u bilo koje vozilo i/ili u bilo koji sud koji je prikladan za gorivo.

Skrećemo Vam pažnju na to da zaposleni na benzinskoj stanici može, u bilo kom slučaju, da vrši kontrolu kartice i upotrebe kartice.

Dozvoljeni proizvodi
Ograničenje dozvoljenih proizvoda garantuje našim klijentima bezbednost prilikom upotrebe kartice. Ako korisnik kartice hoće da kupi proizvod koji nije dozvoljen, sistem odbija naplatu. U ovakvom slučaju, dozvoljene proizvode korisnik kartice može da kupi karticom, dok će nedozvoljene proizvode morati da plati drugim sredstvom plaćanja.

Neispravan način upotrebe MOL kartice
Zaposleni na benzinskoj stanici je u obavezi da odbije karticu i da je konfiskuje u sledećim slučajevima:
Kartica nije validna ili nemoguće je provlačiti je kroz terminal (kartica je oštečena, polomljena, ili je istekla.)
U slučaju upotrebe kartice vezane za registarski broj vozila, ako se broj na kartici razlikuje od registarskog broja vozila, ili ako se gorivo nije točilo direktno u rezervoar vozila.
U slučaju upotrebe kartice vezane za ime, ako se ime na kartici razlikuje od imena na ličnoj karti ili na dokumentu za identifikaciju, ili ako se gorivo nije točilo direktno u rezervoar vozila.

×